070-586 41 08 info@nyafonsternorra.se

Svensktillverkade fönster och dörrar av hög kvalitet

Vi är trygga med att kunna erbjuda sig som kund fönster och dörrar av hög kvalitet. Vi samarbetar med tillverkaren ERA fönster, med fabrik i Väröbacka utanför Varberg. Detta ger dig svensktillverkade produkter med mycket hög kvalitet för pengarna!

Har du speciella önskemål? Vi lyssnar på dig.

Vi vill alltid vara lyhörd mot dig som kund. Om du har några speciella önskemål då det till exempel gäller fönster från någon annan tillverkare så kommer vi självfallet göra vårt bästa för att ordna det.

Djupimpregnerade trädetaljer

Kvaliteten i de fönster vi säljer finns inbyggt i kärnan.

Enbart tätvuxen fur från Sverige används, och torkningstiderna är generösa. När den färdigbearbetade fönsterprofilen ligger klar rötskyddas den i ERAs toppmoderna impregneringsanläggning för att slutligen ytbehandlas i en elektrostatprocess.

Ett bevis på den långa livslängden är att ERA inte haft några reklamationer relaterade till rötskador under de senaste trettio åren.

Snygga och smarta lösningar

Dolda glidbeslag ger ett renare utseende. Dessutom gör det att fönstren får en vädertåligare funktion. En annan smart detalj är de demonteringsbara tätningslisterna som underlättar vid en framtida ommålning.

Beklädnad av aluminium

Förlängd livslängd och exklusivt utseende

Aluminiumbeklädnad på fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar blir allt vanligare. Som tillval kan du få detta till våra fönster och dörrar.

Det ger ett exklusivt utseende och ger betydligt längre livslängd och mindre underhåll – i synnerhet om ditt hus har ett utsatt läge. På insidan är fönstret i trä men utvändigt skyddar aluminium träytorna och färgen så att den varken blir matt eller blekt med tiden.

Garantier

Du kan känna dig trygg när de väljer ERA fönster och dörrar. Följande garantier ges:

  • 10 års rötskyddsgaranti på av oss ytbehandlade fönster och fönsterdörrar.
  • 10 års garanti mot kondensbildning mellan isolerglasen.
  • 10 års funktionsgaranti på övriga delar.

Spara energi

Nya fönster – en vinst för miljön och din ekonomi

Fönster och dörrar har en stor betydelse vid optimering av energiförbrukningen i ett hus. ERA har ända sedan 60-talet tillverkat energieffektiva och täta fönster.

Som ett mått på fönsters värmeisolerande förmåga (och även andra byggmaterial som tex isolering) använder man begreppet värmegenomgångstal, sk U-värde.

U-värdet uttrycks i W/m2°K (Watt per kvadrat­meter grader Kelvin). Ju lägre U-värde, desto effektivare isolering. ERA tillverkar fönster med U-värde 1.9/1.3/1.2 samt 0.9.

Nya fönster kan spara mycket energi för sig som husägare. Genom ERAs fokus på kvalitet bibehålls även effektiviteten efter en lång tids bruk. Lång livslängd är ju också ett sätt att spara energi.

Säkerhet

Fönster och dörrar att lita på

Samtliga produkter har glasen monterade enligt MTK 4 (med förseglade hörn), vilket försvårar inbrott. ERAs fönsterdörrar är utrustade med dubbla hakregelkolvar som standard. Fönsterytterdörrar samt fönsterdörrar har fyra gångjärn med bakkantssäkring som standard.

Förstärkt slutbleck är standard i ERAs fönsterdörrar. Det ger ökad säkerhet och minskade förslitningsskador på karmträet.

P-märkning

Beviset för hållbara fönster och hårda tester

En P-märkning av fönster och fönsterdörrar innebär att extra höga krav ställts på funktion, bland annat avseende luft- och regntäthet, värmeisolering, manöverbarhet och upprepad öppning och stängning. ERAs fönster och fönsterdörrar är P-märkta vilket alltså innebär att du kan lita på att de högt ställda kraven är uppfyllda.

Kraven verifieras av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut genom provning eller beräkning enligt europeiska standarder.

Reglerna innehåller också krav på bland annat träråvara, ytbehandling, lim, tätlister, glasrutor och glasning.